2017-04-23 14:35:42• hírek • Agerpres.ro

Szatmár megye egy részét is szolgálja majd az új SMURD-központ

Hét Szilágy megyei és egy Szatmár megyei községet, körülbelül 20.000 fős lakosságot fog kiszolgálni az a SMURD-központ, amelyet vasárnap avattak fel Sarmaságon Raed Arafat belügyi államtitkár és Daniel Dragne, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) vezetője, valamint helyi hivatalosságok jelenlétében.

'Ma, április 23-án avattuk fel ünnepélyes keretek között a sarmasági SMURD-központot, amely nem csak a községünk településeit, de a környező községeket is kiszolgálja. Egy mentőautó áll a rendelkezésre, és három személy gondoskodik arról, hogy a mentőszolgálat a nap 24 órájában működhessen' - nyilatkozta Dombi Attila, Sarmaság község polgármestere.

Az elöljáró kiemelte: bíznak abban, hogy a mentőszolgálat hasznos lesz Sarmaság község mellett a többi település számára is: Szatmár megyében Alsószoporig nyúlik át a tevékenységük, emellett Szilágy megyében Nagyderzsida, Szilágykövesd, Kárásztelek, Krasznahídvég, Szilágysámson és Baksa községek településeit látják el.

Dombi Attila elmondta, Sarmaság községben a mentőállomás a régi kultúrház helyén található, ugyanitt közel 20 éve működik önkéntes tűzoltó szolgálat is. 'Alkalmazásunkban öt tűzoltó és egy sofőr van, emellett további 30 önkéntes tűzoltó segíti a tűzoltóállomás működését. Ennek köszönhetően a mentőszolgálat elkészüléséhez a garázsunk már megvolt, csak át kellett alakítani, amelynek megvalósulásában a Szilágy Megyei Tanács támogatott 100.000 lejjel. Az idén szeretnénk még egy garázst építeni, hogy a mentőautónk mellett a három tűzoltóautónk is tető alatt lehessen' - mondta a polgármester.

Az elöljáró köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták a mentőszolgálat létrejöttét, továbbá külön méltatta azt a megtiszteltetést, hogy a számos meghívott mellett az avatóünnepségen jelen volt Raed Arafat belügyi államtitkár, a rohammentő-szolgálat megalapítója és vezetője és Dragne Daniel-Marian, az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) vezetője is. Őket díszpolgári címmel tüntette ki a település önkormányzata a SMURD-központ létrehozásáért.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: